Universitat Rovira i Virgili

PREMIS BAT - RAFAEL MONEO


La demarcació de Tarragona del Col·legi Arquitectes de Catalunya i l'Escola Tècnica Superior Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili convoca la Setena Edició dels Premis Rafael Moneo per a Treballs de Recerca d'estudiants de batxillerat de les comarques de Tarragona corresponent als cursos 2015-16 i 2016-17.

L'objectiu del premi és fomentar l'interès entre els alumnes de batxillerat pels treballs de recerca i d'investigació relacionats amb l'arquitectura, el disseny, la ciutat, l'urbanisme, el territori, el patrimoni, el paisatge, l'ecologia i la sostenibilitat.


El dia 7 de juny de 2017, a la sala de juntes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, es va constituïr en acte públic el jurat designat per a la selecció dels guanyadors dels Premis BAT Rafael Moneo. El jurat, integrat pels següents arquitectes: Jordi Guerrero, representant de la Junta Col.legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya; Jordi Sardà, representant de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV; i Ramon Gasull, arquitecte del Camp de Tarragona, han decidit ressaltar el nivell de 5 treballs com a finalistes basant-se en les següents qualitats: la singularitat dels temes proposats, la possible incidència en futurs camps d'investigació, el mètode de treball seguit, la cura en el tractament de la imatge gràfica i en els escrits. D'aquests finalistes els treballs premiats han resultat els següents:
 

Primer Premi

Joan Carazo Anglada de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler, amb el tema titulat "Dibuixar a l'espai"

Accèssit

Pol Figueras Boldó de l'Institut Baix Camp, amb el tema titulat "La catenària: estudi de l'arc en l'arquitectura i la seva evolució fins aconseguir l'arc catenari"

Accèssit

Emili Sisquellas Taixés de l'Institut Gabriel Ferrater i Soler, amb el tema titulat "La Febró 3D. De Cal Balladora a Cal Ferrer"