Universitat Rovira i Virgili

Architectural Heritage

Coordinador del grup de recerca

Dr. Josep Lluís i Ginovart

josep.lluisgurv.cat

977 77 99 13

Despatx 3.3

Patrimoni i Arquitectura (patriARQ) és una secció del grup de recerca “Architectural Heritage” de la URV.
El nostre interés es centra en el patrimoni històric i arquitectònic, aportant una visió des de l’Arquitectura al seu coneixement, la seva gestió i el seu manteniment.
Per a fer-ho, hem emprès diverses activitats de docència, recerca i transferència, a part de la divulgació, i contactes amb molts dels actors que, com nosaltres, intervenen en l’estudi del patrimoni.

Els objectius que té el nostre grup de recerca són els següents:

  1. Docència: Els professors que formen part del grup, adscrits a la Universitat Rovira i Virgili, imparteixen les assignatures de Tècniques de representació, Patrimoni virtual, Patologies i restauració, Patrimoni arquitectònic. Anàlisi i intervencions, Teoria i pràctica de la restauració del patrimoni arquitectònic i Anàlisi estructural dels edificis històrics.
  2. Línies d’investigació: Les principals línies de recerca que seguim són Història de la construcció, Geometria aplicada a l’arquitectura històrica, Comprensió estructural d’edificis històrics i Noves metodologies de presa de dades topogràfiques d’edificis històrics.
  3. Transferència: Hem intervingut en alguns projectes com la Torre del Pretori de Tarragona o l’Hospital de Sant Joan considerats patrimoni de la humanitat, el casc antic de Tortosa, el centre històric de l’Horta de Sant Joan, bens culturals d’interès nacional del Palau del Bisbe, bens culturals d’interès local de Villalba i Alcanar.