Universitat Rovira i Virgili

ARQUEOLOGIA I PATRIMONI INDUSTRIAL A LES COMARQUES DE TARRAGONA

Sala d'Actes de la Demarcació de Tarragona del COAC

El proper dijous 9 de febrer de 2017 a les 19:30h, es farà la presentació del llibre "Arqueologia i patrimoni industrial a les comarques de Tarragona",  una publicació que ha editat recentment l'Institut d'Estudis Vallencs.

La presentació anirà a càrrec dels historiadors Francesc Murillo i la geògrafa Sònia Vaqué, que han estat coordinadors d'aquesta edició. També intervindrà la historiadora de l'art, Anna I. Serra, autora de dos apartats del llibre.

El Patrimoni industrial posseeix un gran interés històric, social, arquitectònic i tecnològic que s'ha de posar en valor. L'objectiu del llibre  és donar a conèixer aquesta important i rica tipologia arquitectònica del territori tarragoní, amb unes pinzellades del patrimoni que conservem a les nostres comarques, en major o menor mesura. veurem la diferent evolució industrial que hi ha hagut, tot depenent de les característiques de cada comarca. Observem que hi ha elements arquitectònics que s'han recuperat, que s'han modificat, , que se'ls ha donat un nou us, o que fins i tot se'ls ha museïtzat. Però també ens trobarem amb edificis i elements caiguts en l'oblit, abandonats, o mig enderrocats pel pas del temps. En cap cas no podem desmerèixer les restes que encara trobem, ja que totes ens ajuden a comprendre millor la nostra història i la nostra cultura.

Aquest llibre ha estat coordinat per l'historiador Francesc Murillo, l'arquitecta Sònia Roca i la geògrafa Sònia Vaquer, amb la col·laboració d'Hemeteri Fabregat, Núria Jané, Ramon Roqué, Anna I. Serra i Jacobo Vidal, tots ells historiadors vinculats al territori, que han estat els autors dels apartats corresponents a les seves comarques.

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar