Universitat Rovira i Virgili

INTESIS: LA MAISON PROUVÉ - DAVID TAPIAS

Sala d'Actes de la Demarcació de Tarragona del Col.legi d'Arquitectes de Catalunya

El pròxim dijous 23 de febrer de 2017 a les 19.30h continuem amb una nova conferència del Cicle InTESIS. En aquesta ocasió el Dr. Arquitecte David Tapias Monné ens parlarà de la seva tesi doctoral, que porta per títol ""Amb les mans. Del pensament al fet?  La maison Prouvé a Nancy. 

La xerrada es durà a terme a la Seu de la Demarcació de Tarragona del COAC i al finalitzar l'acte, es farà un sopar-col·loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus. Si esteu interessats en assistir al sopar podeu enviar un correu electrònic aquí.(ELIMINAR) Preu 18€. 

"El procés de materialització -pensar i fer- de la maison Prouvé, presenta moltes contradiccions i incoherències si s'analitza només des del punt de vista del projecte arquitectònic. Cal introduir un altre enfocament crític, que té el seu origen en la formació de serraller de Jean Prouvé, la seva producció dins de tallers, i la passió per la invenció constant, que porten a unes prioritats diferents de les de molts dels seus col·laboradors en aquest projecte, amb formació universitària d'arquitecte. Aquestes dues maneres de pensar són incorporades a la gestació d'aquesta casa gràcies a la lògica inclusiva de Jean Prouvé, i la sinèrgia pròpia del pensament tècnic. Aquestes dues maneres de fer conviuen en el nostre objecte d'estudi, tot i que en alguns moments es separen, apareixen tensions i buits entre elles. És en aquests moments quan es pensà, construí i habità la maison Prouvé. El nostre objecte d'estudi és alhora projecte i invent, construcció i assemblatge, casa i aixopluc."

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar