Universitat Rovira i Virgili

Ciutats reconstruïdes

Del al

Biblioteca de l’Observatori de l’Ebre, Roquetes


Del 2 al 24 de febrer es podrà visitar a la Biblioteca de l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes, la mostra "Ciutats reconstruïdes. Actuacions de Regiones Devastadas i el COAC-Ebre".

"Ciutats reconstruïdes" s'emmarca en la celebració dels 75 anys de presència del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a les Terres de l'Ebre i, alhora, dels 20 anys com a Demarcació del COAC.

Entendre els inicis del COAC és analitzar la implantació al nostre territori, l'any 1941, de la Dirección General de Regiones Devastadas (DGRD), organisme estatal encarregat del control i de la gestió de les tasques de reconstrucció de les poblacions més greument afectades pels estralls de la Guerra Civil.

Aquesta exposició explica, per una banda, el paral·lelisme existent durant els primers anys de la postguerra entre els dos organismes esmentats. Per l'altra, mostra diversos projectes de reparació, reconstrucció o d'obra nova dels pavellons de l'Observatori de l'Ebre, executats des de l'oficina comarcal de Regiones Devastadas, instal·lada a Tortosa.

Horari: Dilluns, dimecres i divendres, d'11 a 13 h. Dimarts i dijous, de 15 a 17 h

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar