Universitat Rovira i Virgili

Patrimoni modern

docomomo ibérico Apartaments París, Salou, 1965 - josep puig torné
Salou - catèleg d'arquitectura moderna i contemporània Casa Rubio, Salou, 1959 - antonio bonet castellana i josep puig torné

Presentació Grup De Recerca CAIT

El CAIT (centre d'anàlisi integral del territorio) és un centre de recerca i documentació de adscrit a Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, a Reus, ETSA-URV

La finalitat essencial del projecte consisteix en la innovació, desenvolupament i transferència en la recerca arquitectònica, concretament en matèria de patrimoni arquitectònic i paisatgístic. La novetat respecte a altres grups de recerca semblants radica en la pretensió de contextualitzar geogràficament les dades obtingudes mitjançant GIS (ciències d'informació geogràfica) com una eina d'anàlisi i expressió.

Un dels objectius consisteix en la incorporació al nostre projecte de les bases urbanístiques de Catalunya, l'aplicació principal de la qual sigui el visor de consulta. Es tracta d'un mapa únic, elaborat amb protocols d'estandarització del tractament de la informació. A arrel del que es desprèn del nostre intercanvi, els nostres procediments s'han d'adaptar als diferents protocols de manera que permeti una integració directa, amb l'enriquiment mutu que això suposa.

El projecte es desenvolupa inicialment en la província de Tarragona, tot i que un dels objectius proposats és la transferència de coneixements, resultats i procediments a universitats i institucions en matèria de patrimoni arquitectònic i paisatgístic, tant a nivell nacional com internacional.

INVESTIDADORS:

Gillermo Zuaznabar Uzkudun (ip)

Juan Fernando Rodenas García

Jose Ramón Domingo Magaña

Manuel Ferrer Sala

Alfons Civit Martínez